Αρχική σελίδα Το σχολείο μας Γενικές πληροφορίες για το σχολείο μας

Γενικές πληροφορίες για το σχολείο μας

Γενικές πληροφορίες για το σχολείο μας

 

600 × 600
Σχετική εικόνα
 


Στη Νέα Πεντέλη αρχικα ιδρύθηκε το1977 το Γυμνάσιο, το οποίο στεγαζόταν στην πλατεία τησ Νέας Πεντέλης, στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα το Δημοτικό. Το 1986 ιδρύθηκαν οι πρώτες λυκειακές τάξεις με Δ/ντη τον κ. Παϊσιο. Το 1990 όταν διευθυντής ήταν ο κ. Κακαβάς ιδρύεται το λύκειο ως ανεξάρτητη μονάδα. Προσωρινά, για ένα χρόνο , χρέη Διευθύντριας άσκησε η φιλόλογος κ. Αγγελόπουλου.

Το λύκειο συστεγαζόταν με το Γυμνάσιο, μέχρι τ0 1993, στην πλατεία της Νέας Πεντέλης υπό την διεύθυνση του κ. Μαυροειδή. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, αναλαμβάνει την Δ/νση ο κ. Μελισσάρης και τότε γίνεται η μεταφορά του Λυκείου και του Γυμνασίου της Νέας Πεντέλης στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Μεσολογγίου, με διαφορετικέσ διευθύνσεις και γραφεία διδασκόντων.

Το Φεβρουάριο του 1994 τη Δ/νση αναλαμβάνει για δύο χρόνια η κ. Χριστίδου και στη συνέχεια ο κ. Τσικαλουδάκης μέχρι το 2001. Ο μετέπειτα Δ/ντης κ. Πολυχρονόπουλος προέβη στο χωρισμό του Λυκείου-Γυμνασίου όσον αφορά το κτίριο ,οπότε δημιουργήθηκε ξεχωριστό προαύλιο για τα δύο σχολεία. Το σχολείο εν τω μεταξύ μεγάλωσε και έχει γίνει πόλος έλξης για μαθητές και από γειτονικούς Δήμους.

Από το 2007 έως το 2011 Δ/ντης του σχολείου ήταν ο κ. Κολλιάρος ,επί των ημερών του οποίου συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του σχολείου.

Aπό το 2011 έως το 2014 την διεύθυνση του σχολείου ανέλαβε η κ. Τσιντάνου ενώ από το 2014 έως το 2015 διευθυντής ήταν ο κ. Σάββας. Από το 2015 έως το 2017 τη διεύθυνση του σχολείου ανέλαβε ο κ. Σκορδάς.

Σήμερα το σχολείο αριθμεί 202 μαθητές με Δ/ντη το κ.Πιλισσά